UNIMA België


Welkom op de website van UNIMA België, organisatie voor vrienden van het poppenspel in Vlaanderen, de Franse en Duitse Gemeenschap

Wat is UNIMA?

UNIMA is de wereldwijde organisatie voor vrienden van het poppenspel en is onderverdeeld in landelijke afdelingen, zo ook UNIMA België. UNIMA is een niet-gouvernementele organisatie die poppenspelers over de hele wereld wil samenbrengen met als doel figurentheater te gebruiken bij de uitoefening van menselijke waarden zoals vrede en wederzijds begrip ongeacht ras, politieke of religieuze overtuiging of culturele verschillen.

In België bestaat UNIMA uit twee afdelingen, namelijk OPENDOEK figurentheater en UNIMA Belgique Section francophone. Ieder landsdeel organiseert activiteiten naar zijn capaciteiten en probeert zo het figurentheater levend te houden.

Wie zijn wij?

De Raad van Bestuur van UNIMA bestaat uit Ronny Aelbrecht (voorzitter), Edmond Debouny (secretaris-penningmeester), Veerle Wallebroek (bestuurder) en Carlo Trovato (bestuurder).

Wat doen wij?

Workshops, coachings, festivals, publicaties, ondersteuning van voorstellingen, deelname aan congressen… het hoort allemaal bij de werking van UNIMA België. Deze website informeert het publiek over de algemene werking, legt links naar relevante organisaties en geeft een overzicht van de leden van UNIMA België en hun activiteiten.

Wil je dus weten waar je een poppenspeler kan vinden in België? Dan ben je hier aan het juiste adres.