UNIMA
UNIMA (Union Internationale de la Marionnette) is de wereldwijde organisatie voor poppenspel. Het is een niet-gouvernementele organisatie die poppenspelers over de hele wereld wil samenbrengen met als doel figurentheater te gebruiken bij de uitoefening van menselijke waarden zoals vrede en wederzijds begrip ongeacht ras, politieke of religieuze overtuiging of culturele verschillen.

Binnen UNIMA bestaan verschillende commissies die werken rond diverse aspecten van het poppenspel, zoals onderzoek, vorming, communicatie, culturele uitwisseling, opleidingen en therapie.

Elke land vaardigt enkele adviseurs af die elkaar om de twee jaar ontmoeten op de Raad van UNIMA. Om de vier jaar vindt een congres plaats. De Belgische counsilors zijn Ronny Aelbrecht, Edmond Debouny, Veerle Wallebroek en Philippe Sax. Ronny Aelbrecht is lid van het uitvoerend comité van UNIMA en voorzitter van de Commissie Infrastructuur. Edmond Debouny is voorzitter van de Commissie van Revisie en lid van de Commissie van Educatie, ontwikkeling en therapie.

Het algemeen secretariaat van UNIMA is gevestigd in Charleville-Mézières in Frankrijk.

Wil je meer weten over de werking van UNIMA? Bezoek dan www.unima.org.